Enkele gedocumenteerde meningen van opdrachtgevers over het werk van Ebbe Rost van Tonningen:

Opdrachtgever
Een van uw grootste krachten ligt in het op gang brengen van verandertrajecten en u bent in staat mensen te enthousiasmeren en cultuurprocessen te initiëren en te begeleiden. U wordt geroemd om uw coachende stijl van leidinggeven en het feit dat u vernieuwend kan werken”.

Directeur van een groot bedrijf
“Ik heb met verwondering en bewondering gezien hoe snel en gedreven je je in het werk hebt ingewerkt en vooral hoe je voorzover ik dat kon overzien een heel aantal medewerkers op sleeptouw hebt genomen”.

Klant
“Er was veel scepsis voor de op handen zijnde fusie, maar met name interim-directeur Rost van Tonningen heeft de medewerkers veel schwung gegeven, zodat het enthousiasme en de bevlogenheid voor het instituut bij de medewerkers zijn gegroeid”.

OR
“Wat wij zeer waardeerden was zijn vermogen om zich zeer snel in de organisatie in te leven en om een breed draagvlak voor zijn plannen te krijgen. De samenwerking liep ook daarom zo goed, omdat een open discussie op basis van argumenten gevoerd kon worden. Hij was gelukkig geen blinde uitvoerder”.

Medewerkers
“Voor recht en onrecht kon men bij je terecht; bij wijze van spreken dag en nacht. Ook hebben wij het allen zeer op prijs gesteld dat je soms op wel erg onconventionele wijze (al zingend) je standpunt wilde overbrengen. De grote meerderheid betreurt het dat je ons verlaat”.

Staatssecretaris
Je hebt de reorganisatie van de onderzoeksafdelingen afgerond – met succes – en het instituut voorbereid op de fusie. Langs deze weg wil ik je feliciteren met hetgeen je bereikt hebt”.